Skip to main content
Hundens behov for søvn og hvile - FAQ

Hundehule - hundeseng - hundekurv

Her på siden har vi svaret på spørgsmål om CaneaCasa's hundehule.

Finder du ikke svar, så spørg her kundeservice@caneacasa.dk 

Vi besvarer hurtigt.

 

FAQ

Hundekurv, hundeseng eller hundehule?

Dit valg har betydning for din hunds trivsel og helbred. Her er 5 vigtige ting du skal vide inden du vælger soveplads til din hundehvalp eller voksen hund.

 

Hvad er hundens behov for søvn og hvile?

En voksen hund har behov for hvile og søvn i op til 14 timer i døgnet og en hvalp i op til 18 timer i døgnet. Hunde skal sove og hvile meget mere end mennesker.
Hunden har ikke en sammenhængende søvn. Den sover mest om natten, men skal også sove og hvile flere gange om dagen for at bearbejde indtryk løbende.


Hvor meget sover hundehvalpen?

Din hvalp har dagligt mange nye indtryk, oplevelser og læring, som den bearbejder under sin søvn. Den skal sove uforstyrret mange gange om dagen. Den skal ikke vækkes, men kommer selv, når den igen er klar til leg og nye oplevelser.


Hvordan sover hunden?

Hunden har en meget let søvn.
Hundens sanser er meget skarpere end menneskets. Under søvnen er dens lugte høre og følesans konstant aktive. Den kan åbne øjnene halvt uden egentlig at vågne. Den kan gå fra søvn til fuld aktivitet på et splitsekund.
Undgå derfor at forstyrre hunden når den sover. Den bliver stresset af at blive forstyrret i sin søvn.


Hvor skal hunden sove?

Hundens natur er at vælge steder, hvor den kan være gemt, holde øje med omgivelserne, ikke blive udsat for for træk og kulde og hvor der er ro.
Den billigste løsning er en hundekurv på gulvet. Hundesengen er løftet op fra gulvet og giver derfor bedre beskyttelse mod kulde og træk fra gulvet. Hundehulen opfylder bedst hundens behov, og giver hunden den optimale soveplads.
Giv din hund et helle, der er dens egen.


Hvordan holder man sovepladsen ren?

Hunden slæber ikke bare snavs ind i hjemmet, men også mikroorganismer, der evt. kan give infektioner hos mennesker. Den kan blive angrebet af parasitter, bændelorm, flåt og lopper. Det er ikke nok kun at pleje og behandle hunden. Sovepladsen skal også holdes ren.
Vælg en hundekurv, seng eller hule, der har glatte overflader og derfor nemt kan gøres ren. Sørg for at tæpper og tekstiler kan vaskes ved høje temperaturer. Gør det jævnligt, som med dit eget sengetøj.

 

FAQ om CaneaCasa's hundehule

Hvad gør CaneaCasa's-hundehule anderledes?

CaneaCasa’s hundehule er et lukket rum, hævet over gulv og med to sideåbninger. Hunden er beskyttet opefter, har en tryg krog inde i hulen og kan benytte de ovale åbninger som udgange og til at holde sig orienteret om omgivelserne. Hulen opfylder det instinktive krav om skjul og beskyttelse.
CaneaCasa er et smukt og tidsløst møbel, der kan anbringes overalt og bruges som bord eller konsol. Familien kan have hunden tættere på sig. Møblet kan blive et nyttigt møbel ved sofagruppen, i køkken-alrummet eller i entreen.

Hvad betyder hulen for hunden?

Hulen giver hunden et hellested, hvor den kan søge tilflugt, når omgivelserne bliver lidt for kaotiske for den. Når børnenes leg bliver den for voldsom eller der er gæster i huset. I hulen ved den, at den ikke bliver forstyrret. Den kan være helt tryg og selv vælge, hvornår den igen vil have kontakt. Familien får en rolig, glad og tillidsfuld hund.

Hvor kan hulen anbringes?

Hulen kan anbringes, hvor som helst i boligen - i køkken-alrummet, i entreen, ved sofagruppen osv. Hunden foretrækker et sted, hvor den er tæt på familien, og hvor den kan følge med i, hvad der sker.

Hvilke hunde passer den til?

CaneaCasa hulen sælges i tre størrelser. Small til de mindste og mindre hunde op til f.eks. dansk svensk gårdhund, Medium op til Springer spaniel og Kleiner Münsterländer og endelig Large op til Labrador og Schæfer. Du kan læse mere her: hunderacer

De meget store hunde må vente lidt endnu, men vi hører gerne fra dig, hvis du ønsker et tilbud.

Hvordan opstilles den?

Med sokkel:
Hulen anbringes på sin sokkel, som du først placerer, hvor du ønsker at have hulen. Soklen placeres først og stilleskruerne indstilles, så soklen ikke kan vippe eller rokke på et ujævnt gulv.

Nu vælger du hvilken side du sideovalen skal vende til. Hulekassen sættes så ovenpå. Gummilisterne på oversiden sikrer at hulen ikke kan rutsje på soklen/pladen og at hulen ikke ridses. Vil du senere have sideåbningen i den anden side, så løfter du hulen op, vender og sætter den ned på soklen igen. Hulen er tung, så det er bedst at være to om det.
Når hulen er anbragt på soklen ilægges madrassen.

Hvordan er CaneaCasa hulen produceret?

Møblet er lavet i solid møbelplade, som er udskåret på CNC-maskiner.
Samlingerne er smigskårne, limede og samlede med håndkraft.
Pladerne af antracit er møbelplader af hårdt sammenpressede træfibre, der er gennemfarvede med organiske farvestoffer. Fibrene er individuelt imprægneret og er kemisk bundet sammen af en speciel udviklet harpiksbehandling, som giver pladerne deres specielle egenskaber. Materialet er fugtresistent.
Hulen er  behandlet med bivoks, hvilket giver et helt fantastisk look.
Den leveres færdigsamlet og skal kun sættes ovenpå soklen.

Hvor solidt er hulen bygget?

Hundemøblet er lavet af 16 mm møbelplade.

Den er så tung, at den ikke flytter sig, når hunden springer ind i hulen.

Den kan bære at en voksen mand sætter sig på den.

 

Er hunden beskyttet mod træk og kulde?

Hulen beskytter mod kulde fra gulv og kold træk oppefra og langs gulvet.

Hulens to åbninger, sikrer at der er god og naturlig ventilation, så hunden ikke ligger for varmt.

Soklen hæver hulen op over støvpartikler fra gulvet, som hunden så ikke indånder.
 

Hvorfor er der to ovale indgange?

Det er der tre grunde til. Hunden kan lide at holde øje med hvad der sker omkring den. Med to åbninger får den bedre overblik og behøver ikke forlade hulen, for at få sin nysgerrighed tilfredsstillet.  De to åbninger gør hunden tryg, da den altid har en alternativ flugtvej, hvis den skulle føle sig truet. Og endelig giver to åbninger, der er ved siden af hinanden, en naturlig udluftning af hulen uden træk.

Hvorfor er indgangene ovale?

I dyreverdenen er der ingen, der graver firkantede huller. Huleindgange er altid ovale. De vækker hundens nysgerrighed og signaler “her er der en hule jeg kan overtage”.

Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker en hule i andet mål eller farve eller materiale?

Skriv til os, hvis du har særlige ønsker. Du får så svar så hurtigt, det er muligt. Kan vi opfylde dine ønsker, får du et tilbud og en leveringstid.

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse til min hund?

Læg mærke til hvilken sovestilling din hund foretrækker. De fleste hunde kan lide at ligge sammenrullet med snuden nær halen, men hulen skal også være stor nok til, at den kan ligge på siden med benene foldet let ind. Det er ikke noget problem for hunden, at hulen er stor, du skal bare være sikker på, den ikke er alt for lille.

Hvordan skal jeg indrette hulen?

Vi anbefaler du køber vores ErgoPur madras til at lægge i bunden af hulen. Den er lavet af trykaflastende memory-skum i den højeste kvalitet og designet til at give din hund den optimale søvn og hvile. Madrassen tilpasser sig fra gang til gang hundens liggestilling. Den er betrukket med aftageligt overtræk, som er ens på begge sider af madrassen. Det kan vaskes i vaskemaskine.
Hunden elsker at bygge rede inden den lægger sig. Den går rundt i cirkler og kradser op i underlaget. Læg eventuelt et blødt tæppe ovenpå madrassen, som den kan bygge rede med. Det vil den elske.

Hvordan gør jeg hulen ren?

Hulen er nem at rengøre. Jævnlig støvsugning og aftørring af det indre med en sæbeklud. Vask af madrassens overtræk i vaskemaskine. Det er alt.

Hvordan reparerer jeg ridser og krads?

Den antracitfarvede hule er lavet af solidt gennemfarvet MDF møbelplade, som er overfladebehandlet med bivoks natur. Normal vedligeholdelse af den smukke glans sker ved polering med en bomuldsklud med lidt bivoks. Eventuelle ridser kan slibes væk med meget finkornet sandpapir korn 280 med efterfølgende bivokspolering.

Hvis min hund har gigt eller ledskader, kan den så bruge hulen?

Hulen beskytter mod træk og giver hunden et lunt opholdssted. ErgoPur-madrassen er lavet så den aflaster hundens led. Så hulen er det bedste sted for din hund, også når den er blevet ældre, og måske har fået led- og gigtgener.

 

Hvad er det rigtige tidspunkt at anskaffe CaneaCasa hulen på?

Det er aldrig for sent, tværtimod kan det ikke ske tidligt nok.
Når du bestiller din nye hundehvalp, er det en god ide også at bestille dens CaneaCasa hule, så den står klar, når  din nye hvalp ankommer i hjemmet. Så får din hund en god start.

Hvis jeg nu ikke har hund?

Ja, så går du desværre glip af mange goder oplevelser med en altid kærlig og trofast ven.

Tag og kig. Her er der en hund der netop nu venter på dig: https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/adopter-et-dyr

Og her er er der en side du skal besøge, hvis du tænker på at købe hund: https://koebhund.dk

Hvad er CaneaCasa?

CaneaCasa er en virksomhed, der udvikler, designer, fremstiller og markedsfører et nyt møbel - i et “multifunktionelt” koncept. En hule til hunden, som samtidigt er et unikt møbel til hjemmet. Møblet kan anvendes som sofa- og sidebord i opholdsgruppen, som sengebord, som aflæggebord i alrummet eller som entremøbel m.m. Pladsen udnyttes optimalt, da hundekurven så ikke optager plads.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Du er altid velkommen til at skrive dit spørgsmål til os. Vi besvarer det så hurtigt som muligt. Skriv til kundeservice@caneacasa.dk